ENERGY Csapat

A 2005. évtől új csapat, és új technika mutatkozott be a magyar gokartosok palettáján, mely Hornyák István nevéhez fűződik, aki nemcsak az ENERGY technikát mutatta be Magyarországon, hanem ENERGY KARTSPORT HUNGARY EGYESÜLET hivatalos képviselője is.
A nemzetközi szinten az ENERGY technika már korábban is bizonyított, hiszen 2004.évben ICC Európa Bajnoki címet szerzett, majd 2005. évben Európa Bajnokságot nyert Rotax Max kategóriában, és ugyanebben az évben ENERGY pilóta a Világ Bajnoki címet is elhódította. 2006.évben szintén ICC Európa Bajnoki címet a magáénak tudhatta.
De ennyivel már nem érte be, és a sikersorozat folytatódott tovább, és a 2005.évi Rotax Világ Bajnoki címet nem adhatta ki a kezéből, ezért 2006.ban ismételten ENERGY pilóta tudhatta magának a Világ Bajnoki címet.
Tehát a Világ Bajnoki trófea már 2 éve az ENERGY pilótáké. A 2005.évben a siker sorozattal párhuzamosan a ENERGY technika betör Magyarországra is, ahol a nemzetközi siker sorozathoz méltóan mindjárt az első évben a Top 100 kategóriában a Bajnoki Trófeát magáénak tudhatja. Ugyanakkor a technika képviselője, egyben az ENERGY KARTSPORT EGYESÜLET hivatalos képviselője, tulajdonosa Hornyák István ugyanebben az évben a Rotax Max kategóriában dobogós helyezést ért el.
A 2005.év a bemutatkozás éve volt Magyarországon, mely több mint sikeresnek volt mondható, és 2006.évben további sikereket tudhatott magának a csapat. 2006-ban nemcsak a csapat létszáma ment fejlődésen keresztül, hanem a csapat megjelenése is nemzetközi szintet ért el. A 2006.év eredményei egy pillanatra sem voltak meglepőek, hiszen a csapat elvárásainak megfelelően alakult az év, mivel minden ENERGY pilóta dobogós helyezést ért el, mind Top100, mind Rotax Max kategóriában.
Az MGSZ bajnokság sorozatában Top 100 géposztályban III. helyezést ért el Lovas Tamás, és a Rotax Max kategóriában Hornyák István II. helyezéssel zárta az évet.
A Rotax Max Challenge Bajnokságában I. helyezést Bán Imre szerezte meg, ami azt jelentette, hogy az ENERGY CSAPAT képviselhette Magyarországot a portugáliai
Rotax Max Világbajnokságon. (Bővebben a Világbajnokság link alatt.) Az ENERGY gyár 2006-os szezont követően az egész évben összeszedett tapasztalatai alapján további fejlesztéseket eszközölt, melyben már most azt kívánja bizonyítani, hogy a 2007-es szezonban a gyárnak is eltökélt célja az eredmények megtartása. 2007. évi fejlesztésekben nagy mértékben Ricardo Romkema Holland nemzetiségű ENERGY pilóta (aki nem más mint a Rotax Max kategória 2006.évi Világ Bajnoka) teszt adatai szolgálnak alapul. Az ENERGY technikai a világ minden pontján jelen van ma már, ami azt bizonyítja, hogy az eredmények önmagukért beszélnek. A fejlesztések és a pilóták összhangban vannak. A technika szárnyal.